Blogopmaak

Fiscaal voordeel voor stikstof en fijnstof reducerende bedrijfsmiddelen

Jan • 20 februari 2020

Investeren om je stikstofdepositie te verkleinen?

Gebruik de MIA!

In verband met de stikstofproblematiek staan er sinds begin dit jaar diverse nieuwe bedrijfsmiddelen op de Milieulijst voor stikstof- en fijnstofreductie. Hierdoor kun je bij de aanschaf van zo’n bedrijfsmiddel gebruik maken van de Milieu Investeringsaftrek (MIA\Vamil)


Landbouw, industrie en tranpsortsector

Voor de landbouwsector bevat de Milieulijst verschillende bedrijfsmiddelen die de uitstoot van ammoniak naar de omgeving sterk reduceren of de vorming van ammoniak bij de bron verminderen of voorkomen. Ook bedrijfsmiddelen die emissies verminderen bij het toedienen van meststoffen of in het teeltproces kunnen aanspraak maken op de MIA\Vamil.

Er staan ook verschillende nieuwe bedrijfsmiddelen op voor de industrie en transportsector op de Milieulijst. Voor de industrie zijn diverse bedrijfsmiddelen opgenomen die stikstof (NOx) en fijnstof reduceren. 

Voor de transportsector zijn elektrische vervoersmiddelen en NOx-reductiesystemen voor schepen, voertuigen en mobiele werktuigen opgenomen. 


Milieu Investeringsaftrek

Ga je als ondernemer investeren om je stikstofdepositie te verminderen? De MIA\Vamil-regeling kan je hierbij helpen door fiscaal voordeel te bieden. Afhankelijk van het specifieke bedrijfsmiddel levert de MIA\Vamil je een fiscaal rendement van 3,375%, 6,75% of 9% op. Ga je ook investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen? Hiervoor is wellicht Energie Investeringsaftrek (EIA) beschikbaar.


Laat je adviseren

Je kunt een MIA\Vamil aanvraag indienen binnen drie maanden na opdrachtbevestiging. Het is dus van belang dat je je voor opdrachtbevestiging laat adviseren over de mogelijkheden tot fiscale aftrek. Ysubsidie onderzoekt voor jou de beste aanpak, waardoor de slaagkans en de hoogte van de fiscale aftrek worden geoptimaliseerd.


Wil je meer weten? Neem contact op met de auteur via Jan@ysubsidie.nl


Deel dit artikel

Wil je vrijblijvend sparren met ons over dit onderwerp?

Wij zijn telefonisch beschikbaar 

van 9 tot 5.

Bel ons gerust! 

Voor vragen kun je via onderstaand e-mailadres contact met ons opnemen.

Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

Onze laatste artikelen:

door Leoni 15 december 2021
Ver snel uw klimaatinnovatie met MOOI subsidie
Prinsjesdag nieuws
door Leoni 27 september 2021
Afgelopen dinsdag was het alweer de derde dinsdag van september: Prinsjesdag! Dat betekent dat er de nieuwe begroting bekend is gemaakt en daarmee ook (vooraankondigingen van) wijzigingen in het subsidiebeleid zijn aangekondigd. Het klimaat en duurzaamheid waren zoals verwacht weer belangrijke thema’s in de begrotingsplannen van aankomend jaar. In dit artikel lees je de aangekondigde plannen met betrekking tot subsidies voor duurzame projecten.
door Jan 21 september 2021
Door hoge elektriciteitsprijzen hebben ondernemers mogelijk te veel SDE+(+) subsidie ontvangen. De SDE++ is een regeling voor het exploiteren van CO2-reducerende maatregelen, zoals zonnepanelen, windturbines en technieken met betrekking tot hernieuwbare warmte. De hoogte van de subsidie is gekoppeld aan de gemiddelde marktwaarde voor elektriciteit: het vergoedt het verschil tussen grijze en groene elektriciteit.
Share by: