In september word de eerste
Stimuleringsregeling Duurzame Energietransitie (SDE++) regeling open gesteld. De SDE++ is de opvolger van de
SDE+. Waar de SDE+ de opwekking van hernieuwbare energie subsidieerde richt de SDE++ zich op het beperken van CO₂-uitstoot. Het is op dit moment nog niet volledig duidelijk hoe de regeling vorm zal krijgen. Wel is een verplichtingenbudget van € 5 miljard beschikbaar gesteld voor de SDE++ najaarsronde in september.
Nieuwe technieken
Het doel van de SDE++ is om het aantal technieken dat in aanmerking komt voor subsidie ter verbreden. Naast technieken voor opwekking van hernieuwbare elektriciteit en warmte komen ook technieken voor geavanceerde hernieuwbare brandstoffen voor vervoer en CO₂-reductie in de industrie in aanmerking voor de SDE++. Hieronder een greep van de technieken die geen aanspraak maakten op de SDE+ maar waarschijnlijk wel op de SDE++:
Wijziging systematiek
De belangrijkste wijziging in de systematiek ten opzichte van de SDE+ is dat er niet langer gerangschikt wordt op duurzaam opgewekte energie. De SDE++ zal naar alle waarschijnlijkheid rangschikken op basis van ton CO₂-reductie. Zodra er meer bekend is vind je dit terug op onze website.
Holland Solar
Holland Solar houdt zich als Nederlandse branchevereniging voor zonne-energie onder andere bezig met het adviseren van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat omtrent de SDE++. Ysubsidie draagt via de Werkgroep SDE+ voor de Commissie PV Groot bij aan de onderbouwing van dit advies. Mede hierdoor zijn wij altijd op de hoogte van de actualiteit waardoor je gegarandeerd bent van de meest recente informatie omtrent de SDE++. Vind je het belangrijk dat de belangen van zon-pv in Nederland goed behartigd worden? Wordt dan ook lid van Holland Solar, klik hier voor meer informatie.
Meer weten? Neem contact met de auteur via Jan@ysubsidie.nl
5708 JZ Helmond
© Copyright Ysubsidie 2022 | Privacy | Algemene voorwaarden